top of page

Architect Ron Kleinsman

Ron Kleinsman studeerde af aan de Academie voor Bouwkunst te Amsterdam met als mentoren Liesbeth van der Pol (voormalig Rijksbouwmeester), Bjarne Mastenbroek (voormalig voorzitter BNA) en Moshé Zwarts (voormalig professor bouwmethodiek TU Delft). Voor zijn afstudeerproject is hij genomineerd voor de Archiprix 2003 (beste Nederlands afstudeerwerk Architectuur 2003).

Hij werkte voor verschillende architectenbureaus in Maastricht, Den Bosch, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam voordat hij in 2007 zijn eigen architectenbureau in Utrecht startte.

Hij doceerde Architectuur en Ontwerp aan de Hogeschool van Utrecht (HU) en was secretaris bij bestuur BNA Kring Centrum. Verder werkte hij samen met verschillende architectenbureaus aan diverse projecten op het gebied van seriematige woningbouw en bedrijfshuisvesting.   

Naast ontwerper heeft hij zich bekwaamd als directievoerder. Niet alleen om daarmee de beoogde kwaliteit van een ontwerp in de realisatiefase vorm te geven maar ook om aan het gehele bouwproces sturing te geven en opdrachtgevers hierin te ondersteunen.

Hij staat ingeschreven in het Architectenregister als Architect (1.030415.010) en als Interieurarchitect (4.960701.006)

 

bottom of page